Köpvillkor

F.o.m. november 2021 skickas beställningar ut från oss inom 4-7 arbetsdagar efter vi mottagit din beställning.


Våra produkter kommer ifrån olika märke från olika länder tex England, Italien, Frankrike, Australien, Tyskland, USA och Asien. Vi har omvandlat utländska storlekar till svenskt storlek.

Storlek
Våra produkter kommer ifrån olika märke från olika länder tex England, Italien, Frankrike, Australien, Tyskland, USA och Asien. Vi har omvandlat utländska storlekar till svenskt storlek.

Kortbetalning med Dibs

Du kan tryggt och säkert betala med kort hos oss på Chicy. Vi godtar alla de vanligaste korten. Ditt köp hanteras därefter av DIBsbetalväxel med 3D-Secure säkerhetskryptering för säkra betalningar. Chicy har inte tillgång till dina kortuppgifter. Vi får kontinuerlig information från Auriga om godkända kortköp för administration. Du får ett kvitto på skärmen när ditt köp har gått igenom.

Väljer du att betala med kort skickar vi din order med endast 49 kr i fraktkostnad oavsett hur mycket du beställer.

Om du inte hämtar ut ditt paket måste vi tyvärr debitera dig en kostnad á 390,00 för redan utlagda kostnader för Chicy.

_________________________________________________________________________________________

Faktura – betala om 21 dagar

Du kan enkelt och tryggt betala dina varor mot faktura eller dela upp betalningen. Vi tillämpar 21 dagars kredit mot våra kunder. Våra fakturor administreras av Klarna AB. Faktureringsavg: 29:- Kreditupplysning sker online.

Krav för att bli godkänd för fakturaköp är följande:

-Du måste vara minst 18 år -Du får inte ha några betalningsanmärkningar

-Du måste bara folkbokförd i Sverige -Ordern skickas till den folkbokförda adressen Betalning ska ske inom 21 dagar från fakturadatum. (Fakturadatum börjar räknas från den dag vi skickar varorna och ej från det datum du hämtar ut ordern). Fakturan kan läggas upp som månadskonto med minsta inbetalning 100:- Du vet väl att du även kan dela upp din betalning!

Läs mer om villkoren för detta här: http://www.klarna.se/ Genom att handlar hos oss godkänner du att vi delar din kundinformation med Klarna AB. All information hanteras enlighet med lådande lagar och riktlinjer.

Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta enligt nu gällande referensränta med tillägg av 24 %.

_________________________________________________________________________________________

Delbetala från 50 kr/mån (Klarna Konto)

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

Genom att handlar hos oss godkänner du att vi delar din kundinformation med Klarna AB. All information hanteras enlighet med lådande lagar och riktlinjer. Få alltid varan innan du betalar Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet. Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad.

En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp. Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång 0 kr i uppläggningsavgift. För Klarna konto gäller årsräntan på 19,5% och effektiv ränta från 26,99% vid köp om 10 000 kr.

Med andra ord blir den genomsnittliga räntekostnaden per månad, om du handlar något för 1 000 kr, ca 16,5 kr. Länk till Klarnas villkor för delbetalningar >> https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/2355/sv_se/account

Allmänna villkor hittar du här >> http://klarna.com/pdf/kontovillkor.pdf _________________________________________________________________________________________

FRAKT OCH LEVERANS

* Var noga med att alltid ange korrekt leveransadress, du är själv ansvarig om adressen är felaktig och varorna inte når fram till dig. Vi tar ej ansvar om varorna inte kommit fram vid felaktigt leveransadress!

Vill du skicka varorna till en annan adress än folkbokförd adress är det viktigt att skriva C/O på leveransadress.

Inom Sverige :

Smycken och accessoarer - 19kr (endast för kunder i Sverige).

Normal frakt - För att kunna erbjuda den låga fraktkostnaden på 49 kr (inom Sverige) till dig som kund, har vi valt att skicka alla våra leveranser inom Sverige med brev. Posten levererar de flesta paket hem till dörren, vid större försendelser kan dock utlämningsställen förekomma.

Frakt för leverans utanför Sverige (inom Europa) är 129 kr oberoende av hur mycket du beställer. Vid köp av mer än 1500kr är fraktfritt.

Frakt för leverans utanför Sverige (utanför Europa) är 270 kr oberoende av hur mycket du beställer. Vid köp av mer än 1500kr är fraktfritt.

Frakt för retur vid utnyttjade av vår retur-fraktsedeln är 69 kr oberoende av hur mycket du beställer.

LEVERANSTID (inom Sverige):

F.o.m. november 2021 skickas beställningar ut från oss inom 4-7 arbetsdagar efter vi mottagit din beställning.

Ett mail skickas till den angivna adressen när ordern är skickad.

Skulle något du beställt vara tillfälligt slut i lager får du ett separat leveransbesked per e-post.

Om leveranstiden av någon anledning fördröjs kommer du att få ett meddelande om detta snarast möjligt.

TRANSPORTSKADOR När du får hem ditt paket i brevlådan eller hämta upp paket på Serviceställe är det viktigt att du omedelbart tittar igenom det. Skulle emballaget och innehållet vara skadat så meddelar du detta till ditt postcenter eller direkt till Posten. Spara alltid den bekräftelse du får på att ditt gods är skadat. Vi är tacksamma om du meddelar oss så fort som möjligt efter att det har inträffat, men detta måste göras senast inom en vecka från det att du tagit emot din beställning.

Returfrakten bekostas av konsumenten. Vid användning av vår returfraktsedel kostar 89kr som dras mot krediteringen på din faktura/kortbetalning.

_________________________________________________________________________________________

EJ UTLÖSTA PAKET

Beställningar som går i retur till oss, som inte hämtas ut om fattas ej av retur eller ångerrätt. Hämtas inte försändelserna ut så kommer vi att debitera dig 390kr för att täcka våra kostnader. Vi är inte ansvarig för produkter som returneras till oss av misstag. Var noga med att alltid ange korrekt leveransadress, du är själv ansvarig om adressen är felaktig och varorna inte når fram till dig. För ej utlösta varor utanför Sverige debiteras en administrativ avgift på 490 Kr. Om du vill ångra köpet måste du hämta ut försändelsen och sedan skicka tillbaka i retur som du betalar för returfraktavgift.

_________________________________________________________________________________________

ÖPPET KÖP/BYTESRÄTT/REKLAMATIONER

Full retur- eller bytesrätt för oanvända plagg. För att du skal kunna nyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Alla varor ska skickas tillbaka i originalskick och med ALLA lappar kvar, Chicys lappen måste alltid sitter kvar på plagget samt övriga märkes lappar som tillhör plagget. (ej sönder eller borttagna).

Produkter som utsatts för parfym, smink, röklukt eller annat som lämnat märke eller lukt även med djurhår räknas inte som originalskick och går därför inte att returnera. Retur och bytesrätten gäller ej underkläder, intima varor t.ex. trosor, badkläder, örhänge. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för fraktkostnaden.

Skicka varan till oss inom 14 dagar från uthämtningsdatumet. Kunden står för returportot. Skicka tillbaka varorna som rekommenderat brev/paket. Du bär ansvaret för att returen kommer tillbaka till oss. Spara alltid kvittot så att ni kan bevisa till Posten om paketet inte kommit fram till oss.

Återbetalning vid returer avser endast varans pris inkl moms, ej redan utlagda fraktkostnader för Chicy.

Om något skulle vara fel på en vara som du har beställt maila oss så snart du upptäcker defekten så hjälper vi dig med din reklamation. Det är viktigt att du maila oss direkt så att vi kan skicka ut en "frifrakt- retur" till dig. Då slipper du att betala returfrakten för den vara som du vill reklamera!

Köpvillkor Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att göra en beställning.

Avbeställning: Vi oftast packar alla ordrar väldigt snabbt så kan vi inte garantera att en order går att avbryta. Avbeställning av order är möjlig utan kostad för kund fram till den tidpunkt ordern effektuerats. Effektuering sker vanligtvis genom att faktura och frakthandlingar skapas.

Avbeställning efter det att ordern effektuerats är ej möjlig. Du som kund är skyldig att mottaga försändelsen när din order har effektuerats. En avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse härom mottagits från oss.

Beställningar som går i retur till oss, som inte hämtas ut om fattas ej av retur eller ångerrätt. Hämtas inte försändelserna ut så kommer vi att debitera dig 390kr för att täcka våra kostnader.

Falskbeställningar Vi loggar IP-nummer och alla falskbeställningar och försök till bedrägeri polisanmäls.

Priser Chicy för behåller sig rätten till ändring av all information inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar, felaktiga priser och slutförsäljning. Därest dylikt är uppenbart felaktigt, kan detta tvinga oss att häva köpet och återbetala eventuellt inbetalat belopp. Detta kan utföras när som helst under affärens gång då felaktighet upptäcks. Orsaken till fel skall redovisas till kunden i samband med köpets hävande.

Storlek Måttet som står i produktbeskrivning inte är exakt mått och kan varierar från plagg till plagg.

Fri gåva
Om du handlat när vi haft kampanj eller kompensation med fri gåva eller liknande så måste gåvan returneras om du gör full retur. Vid retur av en order med gåva så sker ingen återbetalning för gåvan då du aldrig debiteras för den. Om du inte returnerar gåvan med din order så kommer du att debiteras för den.

_________________________________________________________________________________________

International order

Delivery Time :

Normal 7-21 working days.

VAT is not included in our prices for shipping to Norway.Any customs or import duties are charged once the parcel reaches its destination country. These charges must be paid by the recipient of the parcel. Unfortunately, we have no control over these charges, and cannot tell you what the cost would be, as customs policies and import duties vary widely from country to country. It might be a good idea to contact your local customs office for current charges before you order, so you are not surprised by charges you were not expecting.

International Returns:

We guarantee to refund any item purchased on CHICY.SE that you are not completely happy with when you return it to us in a saleable condition within 14 days of delivery.

Refunds will be credited to your original method of payment. In the interests of hygiene we do not offer refunds on pierced jewellery, or socks, or underwear or swimwear. Please also note that items must be returned with all tags intact.

Unclaimed Package or Unknown address:

The returned shipping cost will be credited 490 sek.