Storlek / Tvätt

Hur är det med storlekar?
Våra produkter kommer ifrån olika märken från olika länder tex England, Italien, Frankrike, Australien, Tyskland, USA och Asien. Vi har omvandlat utländska storlekar till svenska storlekar.

I varje produkt finns en beskrivning om hur den är i storlek. Produkter kommer ifrån olika märken därför kan storlekarna skilja från olika märken.

Tvättråd?
följ temperaturangivelsen i tvättrådet! Alla klänningar ska handtvättas. Vi rekommenderar handtvätt på de flesta av våra plagg, alternativt 30 graders maskintvätt (gäller ej klänningar och kläder med pärlor, nitar, rhinestones osv). Vi ersätter inte kläder som har gått sönder/missfärgar i tvätten!
Tvätta nya plagg innan första användning
Både Kemikalieinspektionen och Konsumentverket råder alla att tvätta sina kläder innan första användning. Ofta tvättas plagg innan försäljning, men långt ifrån alltid så det är bäst att vara på den säkra sidan. – Det är alltid bra att tvätta bort överskott eftersom kläderna ofta är överfärgade.
Är du orolig att ett plagg ska färga av sig så kan du tvätta det separat en gång, då ska eventuell överskottsfärg tvättas bort – men följ temperaturangivelsen i tvättrådet!